Nieuws

Adobe Stock 471832082

Verdelging Aziatische hoornaar

15 september 2023

In tegenstelling tot de onschadelijke Europese variant, vormt de invasieve Aziatische hoornaar wel een bedreiging voor onze inheemse bijen en dus onrechtstreeks ook voor de biodiversiteit. Om de opmars van de Aziatische hoornaar te vertragen, is het erg belangrijk om hun nesten te vernietigen.

Lees meer
Vlcsnap 2023 04 21 12h39m22s419

Alles begint met een droom

04 mei 2023

Op 4 mei vieren we Internationale Dag van de Brandweer. Veel kinderen dromen ervan om later brandweerman of -vrouw te worden. Branden blussen, mensen in nood helpen, een uniform aandoen: de brandweer spreekt tot de verbeelding en blijft kinderharten veroveren!

Lees meer
Nieuwsbericht

Samen tegen CO

31 oktober 2022

Jaarlijks worden in België meer dan 1.000 mensen het slachtoffer van een CO-vergiftiging. CO blijft de belangrijkste vorm van dodelijke vergiftiging in België. Daarom lanceert het Antigifcentrum samen met verschillende partners een campagne om mensen bewust te maken van de gevaren van koolstofmonoxide.

Lees meer
Step NL

Je e-bike of e-step fout opladen kan brand veroorzaken

15 september 2022

Je elektrische fiets of step opladen voelt als de normaalste en veiligste zaak ter wereld. Maar als het fout gebeurt, kan het ook heel wat schade veroorzaken. De batterijen van je elektrische step of fiets en hun bijhorende opladers en kabels kunnen vuur vatten en zorgen voor een brand. Gelukkig zijn er manieren om dit te vermijden.

Lees meer
Post

Code rood vanaf donderdag 11/8

10 augustus 2022

Vanaf donderdag 11 augustus wordt de risicocode voor natuurbranden in Vlaanderen opgeschaald van oranje naar rood.
Door de aanhoudende droogte en de hittegolf is die opschaling noodzakelijk.

Lees meer
DVDB Facebookheader

This force is with you!

04 mei 2022

Al jaren delen we onze Dag van de Brandweer met Star Wars Day! 🔥 En de brandweer is een ‘“Force” die er altijd voor je is. Het zijn gewone mensen die elke dag halve Jedi worden om mensen in nood te helpen. Geen science fiction, maar gewoon in jouw buurt.

Lees meer