Opleidingstraject

stap 3: begin aan je opleiding

Zo, dan ben je nu klaar om te starten aan je opleiding. Je bent nu een volwaardige stagiair-brandweerman/-vrouw. Ervaren brandweermannen en -vrouwen staan in voor de opleiding. Zij beschikken over heel wat terreinervaring waardoor de opleiding ook heel hands-on is.

Bij aanvang van je opleiding krijg je een stagebegeleider toegewezen die je wegwijs maakt binnen je brandweerpost.

Traject
De opleiding om je te scholen tot brandweerman/-vrouw, ook wel gekend onder de naam BO1-opleiding, bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit zes modules, deel twee uit vijf modules. Na bepaalde modules staat er ook een examen op de planning en indien nodig ook een herexamen.

Locatie en lesuren
De opleiding wordt georganiseerd door brandweerschool Wobra. Afhankelijk van het aantal cursisten én de beschikbaarheid kan de opleiding in verschillende lescentra worden georganiseerd. Je kan hierbij opteren om de opleiding te volgen op je voorkeursdag die dan wel voor de hele periode geldt.

  • donderdag: 8u30-17u30
  • of dinsdag- én donderdagavond: 18u-22u*
  • of zaterdag: 8u30-17u

*onder voorbehoud van het aantal cursisten

Bezoldigd
Vanaf het moment dat je als stagiair-brandweerman/-vrouw start aan je opleiding en je ook actief deelneemt aan de oefeningen in je brandweerpost, ontvang je hiervoor een vergoeding.