Nieuws

Terug

#IkKnalZonderVuurwerk

18 november 2020

Het is wel wat… Na alle beperkingen die Corona in 2020 met zich meebracht, vraagt de brandweer nu nog om geen vuurwerk af te steken met oudejaar. En toch zijn er heel wat redenen om dat inderdaad niet te doen!

Vorig jaar konden wij als brandweer iedereen nog adviseren om naar een georganiseerd spektakelvuurwerk te gaan. Maar ook daar heeft Corona een stokje voor gestoken.

Corona vroeg (en vraagt nog altijd) veel van jou. Van ons. Van iederéén! De kans is groot dat we de eindejaarsfeesten binnen onze kleine bubbel moeten vieren. Daarom willen velen er toch iets ‘feestelijks’ van maken, door bijvoorbeeld vuurwerk af te steken.

Als brandweer vinden we dat geen goed idee. Iedereen weet dat vuurwerk verboden*, levensgevaarlijk, brandgevaarlijk, superongezond, duur en belastend voor dieren en hulpdiensten is.
Maar deze eindejaarsperiode is er een extra reden om het niet te doen! We roepen op om te knallen (=te feesten) zónder vuurwerk, om de al zwaar belaste zorg en de handhaving van de openbare orde niet extra onder druk te zetten.

Gebruik op de sociale media dus zeker weer de hashtag #ikknalzondervuurwerk als je feestelijke selfies post. Je kan ook nog altijd ons profielkader gebruiken.

Alle info over deze #ikknalzondervuurwerk campagne vind je terug op onze website www.ikknalzondervuurwerk.be en op onze gelijknamige sociale mediakanalen.


*Er geldt sinds 26/04/2019 reeds een algemeen verbod om vuurwerk af te steken, tenzij je toestemming/uitzondering/vergunning kreeg zoals beschreven in het politiereglement van de gemeente. Sinds 19/11/2020 geldt in West-Vlaanderen bijkomend een verbod om vuurwerk af te steken tot en met 17/01/2021. Uitzonderingen zijn in deze periode niet toegestaan.

Wij wensen je veilige en gezonde feestdagen. Hou vol! Zodat we in 2021 samen naar een georganiseerd spektakelvuurwerk kunnen gaan. Alvast een heel gelukkig, gezond & veilig 2021 toegewenst!

Hashtag-kopie