Nieuws

Terug

Doe de deur dicht

18 september 2020

Door alle binnendeuren in huis dicht te doen, kan je levens redden. Wanneer er brand uitbreekt, blijven het vuur en de verstikkende rook – de grootste bedreiging – langer opgesloten. Zo heb je meer tijd om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen wanneer een rookmelder alarm slaat.

Feit: Binnendeuren die dicht zijn (niet op slot) in combinatie met voldoende rookmelders in alle leefruimtes bieden bewoners de meeste kans om tijdig verwittigd te worden bij brand en de woning te verlaten.

Je hebt misschien de gewoonte om de deuren in huis open te laten. Dat moet veranderen! De deur dicht doen, vooral ‘s nachts, is van levensbelang. Want als er brand uitbreekt, houdt zelfs een gewone, niet-brandwerende binnendeur de rook tot 20 minuten tegen. Tijd die levens kan redden.

De deur dicht doen is een simpele handeling die geen geld of moeite kost, terwijl het de verspreiding van de verstikkende rook effectief vertraagt.

Voldoende rookmelders en een ingeoefend vluchtplan zorgen ervoor dat jij en je gezin tijdig je woning kunnen verlaten bij brand. Trek ook de deuren achter je dicht op weg naar buiten, zo sluit je de brand op en beperk je de schade.

Dit is een preventiecampagne van Netwerk Brandweer, Oscare, Brandweervereniging Vlaanderen, stichting Brandwonden, Brandweer Brussel, Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken, Agentschap Wonen Vlaanderen en VVSG.

Meer info: doededeurdicht.be

Banner Nl Bilboard 970X250 V2