Nieuws

Terug

Infosessie 'Zo word je brandweervrijwilliger'

09 april 2021

Op donderdag 22 april 2021 om 19.30 uur organiseert hulpverleningszone Midwest een digitale infosessie over hoe je brandweervrijwilliger kan worden.

Een hart voor hulpverlening? Dan ben je misschien wel meer brandweer dan je denkt en is een job als brandweervrijwilliger bij hulpverleningszone Midwest wel iets voor jou. Want de brandweer zoekt jou! Geen uitzonderlijke helden of bovenmenselijke sporters, maar wel gemotiveerde mensen die graag helpen waar ze kunnen. In een team dat voor elkaar door het vuur gaat.

infosessie

Twijfel je of brandweervrijwilliger worden iets voor jou is? Volg dan online onze zonale infosessie! Je zal er uitleg krijgen over het behalen van het Federaal Geschiktheidsattest (FGA) en over hoe je kan solliciteren bij onze zone.

Wil je de infosessie bijwonen?
Klik dan hier om je aanwezigheid door te geven.

Ben je helemaal overtuigd? Dan kan je je vanaf donderdag 22 april 2021 via https://www.brandweer.be inschrijven om het FGA te behalen.

Oefensessies fga

De West-Vlaamse brandweer organiseert in mei en augustus ook enkele oefensessies ter voorbereiding van de Federale Geschiktheidsproeven. Tijdens de oefensessies staan begeleiders paraat om je te helpen inzicht verwerven in de handvaardigheidsproeven en de fysieke proeven die je zal moeten afleggen om het FGA te behalen.

Wil je graag eens komen oefenen voor de proeven? Vul dan dit formulier in.